AFLA CAT ESTI DE STRESAT !

CLICK AICI
STRESUL emoţional şi cel datorat solicitărilor de la locul de muncă devin unii dintre cei mai răspândiţi factori de risc, conducând în timp la debutul unei boli neurodegenerative (demenţă de tipAlzheimer)!

Studii de ultima ora care examinează cauzele dezvoltării îmbătrânirii cerebrale precoce concluzionează că stresul emoţional şi cel datorat solicitărilor de la locul de muncă, dublate de o serie de alte cauze au făcut ca impactul acestora să se manifeste la o vârstă tot mai scăzută, astfel încât, în prezent, vorbim deja de simptome la persoane în vârstă de 40 – 45 de ani.

Stresul în prima parte a copilăriei constituie un real factor de risc în viaţă adultă!

Divorţul părinţilor, pierderea unuia dintre părinţi, despărţirea de părinţi, abuzul, neglijarea nevoilor afective, traumele de orice fel sunt STRESS-ori potentaţi de fiecare persoană în parte, în funcţie de răspunsul individual la stres.

STRESUL de la locul de munca şi din viaţa personală, emoţional-afectivă şi socială, creşte dramatic riscul individual de boală şi duce astfel la apariţia de:

 • boli anxios-depresive, atacul de panică sindromul “burnout”, insomnie;Woman looking stressed at her desk
 • afecţiuni respiratorii, tulburări de micţiune;
 • hipertensiunea arterială, bolile Cardiovasculare;
 • accidente cerebrale;
 • durerea fără o cauză obiectivabilă;
 • creşterea sau scăderea apetitului pentru mâncare;
 • tulburări spontane de auz;
 • sindrom de colon iritabil;
 • boli ale sistemului imunitar;
 • boli ale aparatului reproducător – infertilitate, dinamică sexuală alterată;
 • tulburări motorii;
 • alcoolism, etc.

Detalii

De ce o Campanie Nationala Antistress?

Pentru ca Stressul incorect abordat devine un agresor, un destabilizator al echilibrului nostru.

            Viața nimănui nu este ferită de stresori și de aceea este esențial să abordăm bine relația cu stresorii. Felul cum abordăm stresul e procesat la nivelul sistemului nervos central. Creierul nostru încearcă să facă față problemelor, lansând niște semnale, care de obicei sunt trecute cu vederea și puse pe seama a altceva, sau sunt neglijate.

            Toate acestea se traduc mai apoi prin simptome cărora nu le dăm atenție. Pentru că primele semne sunt ușoare, sporadice. Dar dacă stresorii devin cronici, organismul trece în etapa în care încearcă să se obișnuiască și să găsească soluții. Când organismul nostru nu mai poate face fata apar si semnele clare de boală, se instaleaza starea de epuizare.

Si atunci, de ce sa nu fim informati, sa nu prevenim, sa nu tratam serios semnalele pe care organismul nostru le trage cu mult timp inainte sa ne imbolnavim?

De aceea ne propunem sa contribuim la educarea populatiei tarii, indiferent de etnie, varsta, apartenenta politica, nivel educational, asupra consecintelor stress-ului de lunga durata asupra sanatatii noastre, si asupra riscului de a imbatrani inainte de varsta din cartea de identitate…

            Va invitam sa deveniti parte a acestei campanii!

Vrei sa devii partener? +40 21 3124696