Skip to main content
autism

Doar 3 săptămâni mai sunt până la startul ediției a 3-a a maratonului Autism 24 de ore Marea Neagră, organizat de Centrul Psihologic “Marea Neagră”.

Peste 50 de echipe s-au înscris la această ediție: instituții publice, companii private, organizații non profit și persoane cu notorietate publică în România. Mai sunt disponibile 5 locuri pentru echipe, iar pentru a putea participa la eveniment, fiecare căpitan de echipă trebuie să adune în jurul său 20 de prieteni, alături de care să se bucure de o experienţă de neuitat. Înscrierea echipei se poate efectua pe site-ul www.alergpentruautism.ro.

Startul va fi dat sâmbătă 04 mai, la ora 10.00, în Piațeta Perla – Mamaia. Participanţii vor alerga în buclă traseul de 3 km, ziua şi noaptea, echipa care va aduna cei mai mulți kilometri va fi declarată câștigătoare.

            Suntem bucuroși să putem fi alături de organizatorii acestei competiții pentru al doilea an consecutiv. În paralel cu susținerea competiției, Synevo investește pentru a aduce cât mai aproape de români din întreaga țară soluțiile cele mai avansate de depistare a autismului și de identificare a unor terapii personalizate”, a declarat Laurențiu Luca, General Manager Synevo România.

            Un alt susținător al acțiunii dedicate copiilor cu autism este Medicover “Anul acesta susținem în continuare acest proiect minunat pentru că ne dorim să fim vectorii schimbării pozitive și să îi ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul nostru’’, a declarat Adrian Peake, General Manager al Medicover România.

 

Printre echipele participante în 2019 va fi și o echipă formată  din 20 de polițiști din cadrul Asociației Internaționale a Polițiștilor.

Efortul fiecărei echipe va fi recompensat cu un trofeu care simbolizează cele 24 de ore petrecute în alergare, sau mers, pe nisipul din stațiunea Mamaia.

Fondurile strânse în urma evenimentului vor susține proiecte destinate copiilor diagnosticați cu autism. Plaja Terapeutică este unul din proiectele care va fi finanțat pentru a fi realizat și în 2019. Pentru promovarea proiectului și strângerea fondurilor necesare au fost alese o serie de persoane cunoscute pentru implicarea lor în viață comunității, care vor purta denumirea de AMBASADORI.

Evenimentul se va bucura de prezența celui mai cunoscut robot din întreagă lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de țări din întreagă lume, vorbește 20 de limbi de circulație internațională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenți vor putea pune întrebări, dansa sau interacționa în mod direct cu cei doi roboți NAO aflați în România.