Mergi la conţinutul principal
Spitalul Clinic de Urgenţă ”Prof. Dr. Agrippa Ionescu”

Evenimentul a avut loc în 24 şi 25 mai 2019 și a fost organizat de Spitalul Clinic de Urgenţă ”Prof. Dr. Agrippa Ionescu” şi Direcţia Medicală a Serviciului Român de Informaţii,  în parteneriat cu Societatea Română de Medicină Internă şi Asociaţia Chirurgilor Plasticieni din România, sub patronajul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” şi al Academiei de Ştiinţe Medicale.

În cadrul ediţiei de debut au fost abordate problematici complexe din specialităţiile cardiologie, medicină internă, cardiologie intervenţională, tehnici operatorii în chirurgie cardio-vasculară, gastroenterologie, hematologie, boli infecţioase, precum şi din specialităţiile oftalmologie, orl, chirurgie generală şi chirurgie plastică.

Din seria lectorilor care au avut prezentări în cadrul acestei prime ediții amintim pe: dl. Prof. Dr. Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, membru în Comitelul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cu lucrarea „Rolul vaccinării în prevenirea rezistenţei la antibiotice”, temă prezentată şi în conferinţa miniştrilor sănătăţii din U.E. care a avut loc la Bucureşti în luna februarie 2019.

De asemenea, conferinţa s-a va bucurat de prezenţa doamnei doctor în Știinte Medicale - Mona Munteanu, directorul Centrului de bilanţ non-invaziv al fibrozei hepatice – Spitalul Pitié Salpêtrière din Paris, Director ştiinţific al companiei „Biopredictive”. Lucrarea prezentată de doamna Dr. Mona Munteanu a fost: „Evaluarea non-invazivă a ficatului la pacienţii cu risc metabolic.

La acest eveniment, Fundația Ana Aslan Internațional a fost reprezentată de doamna Prof. Dr. Luiza Spiru, Preşedinte al Fundaţiei „Ana Aslan Internaţional”, Medic Şef Secţie la Clinica Universitară de Geriatrie Gerontologie, coordonator al Centrului de Studii Clinice la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias şi dl. Dr. Mircea Mârzan, Director Fundația Ana Aslan Internațional și au prezentat două teme de interes la nivel european în domeniul managementului stării de sănătate – „Managementul profesional al stresului” şi „Determinarea vârstei biologice”.