MobileSage

msage

MobileSage: Asistarea inteligenta contextuala a mobilitatii varstnicului

FP7 – AAL-2010-3

Timetable: from 07/2011 to 01/2014

http://mobilesage.eu

Project Consortium: Norsk Regnesentral – Norwegian Computing Center, Norway (Coordinator); Seniornett Norway, Norway; TeamNet, Romania; SERG Research Group, University of Ulster, UK; Ingeniería y Soluciones Informáticas, Spain; Telefónica I+D, Spain; Ruter AS, Norway; Valencian Office for the Information Society, Spain; Ana Aslan International Foundation, Romania

Proiectul MobileSage va furniza Serviciul Help-on-Demand (Ajutor-la-Cerere) pentru toate persoanele care vor fi in posesia unui smartphone activat (in retea). Un astfel de serviciu va sprijini societatea de tip self-service, permitand producerea si exploatarea atat a continutului profesional cat si a celui generat de utilizatori, care sustine principiul de help-for-self-help. Ajutorul poate fi furnizat atat acasa cat si in timpul calatoriilor, ceea ce face ca serviciul sa fie bazat pe context si, partial bazat pe localizare. De asemenea, serviciul este furnizat intr-un mod personalizat si multimodal si utilizeaza  mecanisme, pentru interfetele de utilizator, adaptive si de invatare.

Ideea MobileSage este de a furniza persoanelor in varsta unelte adaptabile in functie de context, personalizate, georeferentiate, care sa le permita sa efectueze sis a resolve la timp sarcinile si problemele de zi cu zi in societatea de tip self-service, atunci si acolo unde este nevoie.

MobileSage este un serviciu adaptabil, acesta insemnand ca  serviciul se adapteaza la nevoile fiecarui utilizator  printr-un profil personal ce contine diferiti parametri cu caracter personal. Pe langa parametrii care reflecta abilitatile si preferintele utilizatorilor, profilul contine parametrii care permit sistemului sa isi ajusteze comportamentul si interfata de utilizator pe masura ce invata din interactiunea cu utilizatorul.