SHARE-it

share

Share-it: Asistarea autonomiei umane cu ajutorul tehnologiilor informationale pentru imbunatatirea si recuperarea abilitatilor cognitive si motorii.

IST-2005-2.6.2 FP6-CE

Timetable: from 01/07 to 01/10

http://cordis.europa.eu/search/index.cfm?fuseaction=proj.document&PJ_RCN=9076822

 

Project Consortium: Universitat Politècnica de Catalunya (Coordinator), Spain; Fondazione Santa Lucia, Italy; Universidad de Málaga, Spain; Universitaet Bremen, Germany; Telefónica Investigación y Desarrollo S.A. Unipersonal, Spain; Fundatia Anna Aslan International, Romania; Deutsches Forschungzentrum Fuer Kuenstliche Intelligenz GMBH, Germany; Azienda Unita Sanitaria Locale Roma B, Italy

Scopul SHARE-it este de a dezvolta un sistem scalabil si adaptabil de accesorii si senzori pentru tehnologia de asistenta, care sa poata fi modular integrabil la domiciliu, fiind astfel util in imbunatatirea autonomiei persoanelor cu deficiente fizice si motorii. Sistemul va fi conceput pentru a informa si a asista prin monitorizare si tehnica de mobilitate utilizatorii, precum si persoanele care ii ingrijesc pe acestia. Proiectul isi propune sa contribuie la dezvoltarea urmatoarei generatii de dispozitive de asistare a persoanelor in varsta sau a celor cu dizabilitati fizice si/sau motorii, astfel incat independenta acestora sa fie asigurata pentru o durata cat mai mare de timp. Ideea se concentreaza pe dezvoltarea de accesorii si senzori compatibili cu tehnologiile existente si cat mai usor integrabile in sistemele actuale. De asemenea, sistemul se vrea a fi cat mai adaptabil si usor de utilizat de catre beneficiari. Scalabilitatea se refera la facilitatea de a adauga sau inlatura intr-un mod simplu si intuitiv, anumite dispozitive ale sistemului, astfel incat interventiile sale sa fie cat mai personalizate. SHARE-it va elucida subiecte importante in domeniul inteligentei ambientale si ingineriei senzorilor pentru mobilitatea asistata.