Mergi la conţinutul principal
Cod proiect
AAL-2015-099
Durata proiect
Iun 2016 - Aug 2018

Project consortium: IncreaseTime (iTime), Portugal (Project Coordinator); University of Applied Sciences and Arts of Southern Switzerland (SUPSI), Switzerland; Ana Aslan International Foundation, Romania

Proiectul TSBank isi propune sa dezvolte, valideze si implementeze o platforma online care va permite persoanelor în varsta sa-si ofere voluntar aptitudinile și timpul disponibil pentru a efectua lucrări în diverse domenii. Persoanele care cauta astfel de resurse vor putea consulta platforma pentru a identifica voluntari in varsta cu abilitati care se potrivesc cu nevoile solicitate, si mai mult, platforma va pune ambele parti in contact.

Rezultate de etapa

Etapa 1: Iunie – Dec 2016

  • Au fost analizate necesitatile viitorilor potentiali utilizatori ai platformei, acoperind toate aspectele relevante – de la intelegerea particularitatilor voluntariatului la varsta a treia in diferite state ale UE pana la descrierea profilului voluntarului senior; au fost adresate aspectele etice si implicatiile legale din perspectiva proiectelor de cercetare asupra solutiilor IT adresate persoanelor de varsta a treia si a protectiei datelor personale.
  • Pe baza informatiilor obtinute din aceste activitati de cercetare fost initiata definirea arhitecturii si specificatiilor tehnice ale platformei si dezvoltarea softului de baza.
  • A fost dezvoltat website-ul proiectului (inclusiv versiunea tradusa in limba romana) si au fost elaborate primele versiuni ale brosurii si posterului de promovoare a proiectului catre stakeholderii relevanti.

 

Etapa 2: Ian – Dec 2017     

  • A fost dezvoltat prototipul functional al platformei proiectului cu denumirea de silverskills.eu si a inceput primul pilot de testare de catre seniorii voluntari si de catre potentialii beneficiari ai serviciilor ce vor fi oferite de voluntari. Platforma va fi evaluata din punct de vedere al usurintei si utilitatii in utilizare pana la sfarsitul lunii ianuarie 2018.
  • A fost elaborata prima versiune a planului de afaceri.
  • Informatiile despre proiect au fost diseminate la Conferinte de specialitate (Conferinta Nationala Alzheimer CNALZ Februarie 2017), in publicatii internationale (poster / position paper in Book of Proceedings ACC’17 – International Conference on Applied Computing, Iulie 2017) si in cursurile adresate medicilor specialisti interesati de imbatranirea activa si sanatoasa (Prof. Dr. Luiza Spiru: Curs despre rolul tehnologiilor inovative in cresterea calitatii vietii persoanelor varstnice – catedra de Geriatrie-Gerontologie a UMF Carol Davila, Bucuresti, Martie 2017).

Etapa 3 (finala): Ian – Aug 2018

  • A fost incheiat primul pilot de testare de catre seniorii voluntari si de catre potentialii beneficiari ai serviciilor; rezultatele evaluarii post-pilot au stat la baza actualizarii si imbunatatirii platformei; a fost desfasurat si al doilea pilot de testare a noii versiuni iar concluziile evaluarii au fost luate in considerare pentru dezvoltarea ulterioara.
  • A fost elaborata versiunea finala a planului de afaceri.
  • Informatiile despre proiect au fost diseminate catre reprezentanti importanti ai potentialilor utilizatori, beneficiari si parteneri interesati in valorificarea viitoare a rezultatelor proiectului: platforma silverskills.eu. Discutiile au avut loc in cadrul workshop-ului final din 31 Iulie 2018, la care au participat reprezentanti ai Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania, Asociatiei AntiParkinson Romania, CARP Omenia, DGASMB si DGASPC s1 si s6, Asociatiei Habilitas, Asociatiei Niciodata Singur, Fundatiei Crucea Alb-Galbena si Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei

Proiectul TSBank este cofinantat de catre Programul Active and Assisted Living (AAL-2015) si de Autoritatile Nationale din Portugalia, Elvetia si Romania (UEFISCDI)

logo